Lapsiperheen kesälomapäivä Kurikassa

Kurikasta löytyy paljon puuhaa lapsiperheille. Poimi tästä jutusta parhaat vinkit ja tule viettämään hulvaton kesälomapäivä Kurikassa!

Vauhdikasta menoa skeittiparkeilla ja pump track -radoilla

Skeittiparkit ja pump track -radat ovat Kurikan ylpeys. Ne on suunniteltu nuorten harrastajien toiveiden pohjalta. Temppuilu onnistuu esimerkiksi polkupyörällä, potkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla tai skuuttilaudalla. Sekaan mahtuvat niin alan ammattilaiset kuin pienet potkupyöräilijätkin, ja puistoihin kokoontuukin päivittäin lapsia ja nuoria kaikista ikäluokista niin Kurikasta kuin lähikunnistakin.

Jurvan skeittiparkin yhteydestä löytyy myös kiipeilypuisto.

Kaikki kolme skeittiparkkia löydät täältä.

Jurvan aktiviteettipuistosta löydät myös upeat kiipeilymahdollisuudet!

Monenlaista tekemistä liikenne- ja leikkipuistoissa

Kurikasta löytyy peräti kolme liikennepuistoa: Kurikasta, Jalasjärvestä ja Jurvasta. Puistoissa pääsee kokemaan vauhdin riemua polkuautoilla ja potkupyörillä sekä opettelemaan liikennesääntöjä mukavalla tavalla. Kesällä 2024 Jalasjärven liikennepuisto kokee täydellisen uudistuksen ja uusi puisto avataan heinäkuussa 2024.

Kurikassa leikkipuistossa on varaa valita: virallisia leikkipuistoja on yhteensä lähes 50!

Kurkkaa, mistä liikennepuistot löytyvät.

Lataa leikkipuistokartta tästä.

Aktiviteetteja ja elämyksiä kaikille >>

Upean Linnapuiston löydät leikkipaikaksesi torin kulmalta.

Uimaan!

Kurikassa matkailijaa palvelevat paitsi useat uimarannat, myös kaksi uimahallia. Uimaan pääsee siis säällä kuin säällä! Löytyypä täältä maauimaloitakin: jopa kolmin kappalein!

Kaikki uimapaikat löydät täältä.

Luontoon perheen pienimpien kanssa

Lapsiperheille sopiva luontokohde on esimerkiksi upea Niinistö. Alueelta löytyy laavu sekä huussi. Autolla pääsee perille saakka ja myös vaunujen kanssa liikkuminen onnistuu. Makkaraa mahtuu paistamaan useampikin porukka yhtä aikaa ja sateen suojaan pääsee katoksen alle.

Kaikki Kurikan luontoreitit löytyvät täältä.

Kurkkaa myös artikkeli, johon olemme koonneet kolme luontoaiheista sometiliä ja sivustoa, joista löytyy vinkkejä luontomatkailuun Kurikassa.

Luontoretkeilyä Kurikassa >>

Koko perheen sporttipäivä urheilupuistossa

Kurikan urheilupuisto tarjoaa tekemistä koko perheelle: voit pelata pesäpalloa, jalkapalloa, frisbeegolfia tai tennistä, kokeilla juoksua, pituushyppyä tai muuta yleisurheilua tai temppuilla ulkokuntosalilla. Liikaa energiaa voi purkaa juoksemalla portaissa tai ympäri puistoa risteilevällä lenkkipolulla. Lopuksi voit pulahtaa uimaan viereisellä uimarannalla.

Urheilupuiston osoitteen löydät täältä.

Bongaa maaseudun eläimiä ja koneita!

Kurikka on pienten traktoribongareiden paratiisi! Kurikan teiden varsilta löytyy peltoja joka puolelta Kurikkaa. Mikä onkaan parempaa kuin katsella automatkan ratoksi pelloilla meneviä traktoreita ja laitumella käyskenteleviä lehmiä, hevosia tai lampaita. Takapenkki voi vaikka ottaa kisan, kuka bongaa eniten traktoreita, puimureita tai lehmiä!

Myös kesälampaat ja -puput ovat vallanneet Kurikan keskustan!

Hyvä ruoka, parempi mieli!

Olipa päivä Kurikassa leppoinen tai täynnä aktiviteetteja, aina täytyy syödä. Kurikan ravintolat ja kahvilat tarjoavat maukasta kotiruokaa, kansainvälisiä herkkuja sekä itsetehtyjä leivonnaisia – jokaiselle jotain!

Tutustu kaikkiin Kurikan, Jurvan ja Jalasjärven ruokapaikkoihin ja kahviloihin >>