Talvitekemistä Kurikassa

Vapaa aamu, päivä tai ilta, mihin sitä suuntaisi? Huono sääkään tai pimeys ei haittaa, sillä Kurikasta löytyy mahdollisuudet monenlaiseen tekemiseen myös sisätiloissa. Tästä listasta poimit vinkit yhdessäoloon niin perheen, kumppanin kuin ystävien kanssa!


Ulkoaktiviteetteja

Pulahda avantoon

Kaipaatko kylmän veden terveyshyötyjä? Avantokokemuksen mahdollistavat muun muassa Jurvan Jäähiset Camping Jurvassa Säläisjärven rannalla, Jalasjärven Lamminjärven avantosauna ja Avantouintiseura Ikarin Jäähiset ry Kurikan keskustan läheisyydessä.

Geokätköily

Geokätköily on helppoa ja hauskaa, eikä kätköjen etsintäänkään tarvita paljoa – vain säähän sopiva vaatetus ja Geocaching-sovellus! Geokätköily on koko perheelle sopiva ilmainen ulkoiluharrastus. Sovellus paikantaa etsijän ja näyttää saatavilla olevat kätköt opastaen myös perille. Lopullinen etsintä jää kuitenkin etsijälle, sillä geokätköt ovat piilotettuja. Pelkästään Kurikan alueelta löytyy yhteensä yli sata kätköä.

Retkeily

Kurikan alueelta löytyy monia eripituisia ja –maastoisia retkeilypaikkoja, laavuja ja kotia sekä näköalatorneja ja -paikkoja. Retkeiltävän matkan ei tarvitse olla pitkä ollakseen muistamisen arvoinen. Tärkeintä on yhdessä olo ja luonnosta nauttiminen!

Retkivinkkejä:

Loukajanvuoren näköalatornista näkee upean lakeusmaiseman.

Tekemistä sisätiloissa

Kun huono sää pääsee yllättämään, tekemistä löytyy myös muun muassa kuntosalin, uinnin, keilauksen, golfin, minigolfin, jousiammunnan ja biljardin parista. Rauhallisempaa tekemistä etsiessä voi suunnata myös vaikkapa kirjastoon.

Uimahallit

Kurikan alueelta löytyy kaksi uimahallia; Kurikan keskustassa sijaitseva uimahalli Molskis sekä Jalasjärven keskustassa oleva uimahalli Polskis.

Uimahalli Molskiksesta löytyy ison altaan lisäksi monitoimi-, kylmävesi- sekä kahluu- ja opetusallas. Kahluu- ja opetusaltaassa saa käyttää lasten leluja, monitoimialtaasta löytyy vesiliukumäki ja isossa altaassa pääsee hyppäämään veteen sekä käyttämään isoja leluja – hauskaa tekemistä löytyy siis perheen pienemmillekin uinnin lisäksikin!

Uimahalli Polskiksessa uimareiden käytössä on sekä iso- että lastenallas. Polskiksen tarjontaan kuuluu perinteisen uinnin lisäksi myös erilaisia vesijumppia-, juoksuja ja hydrobic-jumppia sekä avantosauna.

Esittelyssä Kurikan uimahallit

Elokuvateatterit

Elokuvien ääreen on ihanaa pysähtyä hetkeksi ja rentoutua. Uusimpiakaan elokuvia nähdäkseen ei tarvitse matkustaa kauas, sillä Kurikan alueelta löytyy kaksi elokuvateatteria: Kurikan Kino sekä Kino Jalasjärvi. Tutustu Kurikan elokuvateattereihin ja poimi tästä jutusta info ja aikataulut!

Esittelyssä Kurikan elokuvateatterit

Keilahalli

Kurikasta myös 8-ratainen keilahalli hohtokeilausmahdollisuuksin! Kurikan Keilahallin tiloista löytyy myös golf-, ammunta-, ralli-, ja puttaussimulaattori sekä mahdollisuudet pelata ja kokeilla minigolfia, biljardia sekä ilmakiekkoa.

Tennishalli ja Padel klubi

Kurikasta löytyy yhden kentän tennishalli, jossa kentän pinnoitteena on velourmatto joka on miellyttävän pehmeä jaloille ja antaa pallolle massakentän omaisen hitaan pompun. Tennishallin vieressä on myös kaksi Kurikka Tennis-Club ry:n ylläpitämää massakenttää kesäkäyttöön.

Suosittu neljän sisäkentän Padel klubi sijaitsee Kurikan kampuksen kupeessa.

Kurikan Keilahallissa on mahdollisuus myös hohtokeilaukseen.

Vuokraa tai lainaa välineet kätevästi!

Kurikan kirjastolta voit lainata kirjastokortilla liikuntavälineitä vuokralle ympäri vuoden 1-2 viikoksi kerrallaan. Talven tuoman pakkasen ja lumen myötä skuuttien ja frisbeekiekkojen lainaus voi hiljentyä, mutta toisaalta talvilajien lainaus käy kuumana! Kirjastolta löydät lainattavaksi eri kokoisia suksisettejä ja lumikenkiä. Vauhdikkaampaan menoon voi vuokrata jääkiekkomailoja, rauhallisempaan etenemiseen kävelysauvoja. Lisäksi monenmoiset sisäkuntoiluvälineet toimivat ympäri vuoden säässä kuin säässä!

Lue lisää: Kurikan kirjastoista hupia ja hyötyä myös matkailijalle

Tutustu muihin aktiviteetteihin ja elämyksiin täällä.