Ketunlenkki

Reittikuvaus

Ketunlenkki on noin 5,5 kilometrin mittainen luontopolku Kurikan keskustan tuntumassa ja reitti kulkeekin osittain hyvinkin lähellä asutusta. Reitille on mahdollisuus tulla monesta kohtaa mukaan, mutta varsinainen aloituspiste löytyy Jyräntieltä. Sieltä löytyy tarkempi reittikartta ja infotaulu. Maastossa Ketunlenkki on merkittynä vaaleansinisillä salmiakki kuvioilla ja risteyskohtiin on lisätty suuntaviitat merkitsemään oikeaa kiertosuuntaa. Reitti on merkattu maalilla molempiin suuntiin, mutta suuntaviitat ovat laitettu merkkaamaan vaan oikeaa kiertosuuntaa. Tämä on hyvä huomioida, jos kiertää reitin ”väärinpäin”.

Ketunlenkki kulkee kauniissa metsissä sekä vaihtelevassa maastossa pääsääntöisesti hyväkulkuisia ja kuivia metsäpolkuja pitkin. Tarkkana kuitenkin saa olla kivien ja juurien kanssa, joita löytyy polulta koko matkalta. Ihan tasaista menoa ei ole siis luvassa.  Reitti kulkee Riuhdankallion asutusalueen läpi, joten varovaisuutta tarvitaan muun muassa teitä ylitettäessä. Reitin varrelle mahtuu myös vaativampaa kalliota sekä kosteampiakin kohtia. Reitin kosteimman kohdan yli on tehty pitkospuut, joita pitkin on hyvä kulkea ja pitää kengät näin kuivana.

Matkan varrelta löytyy myös jonkin verran korkeuseroja. Nousu Riuhdankalliolle saa sykkeen mukavasti nousemaan ja tuo lisähaastetta reitille. Hieman helpompi ja loivempi nousu löytyy reitin loppupuolella, kun noustaan jonkin matkaa kohti Kettukalliota. Toki jos haluaa lisähaastetta voi nousta tietä pitkin aina vesitornille saakka. Vesitornin kupeesta löytyy penkki ja pöytä eväiden syömistä varten. Vesitornilta voi laskeutua samaa reittiä takaisin Ketunlenkille ja jatkaa reitti loppuun kaunista metsäpolkua pitkin kävellen tai jatkaa Vesitornille oikealta nousevaa tietä alas takaisin Jyräntien lähtöpisteeseen.

Ketunlenkki tarjoaa sopivasi haastetta ja nähtävää kaikille. Se soveltuu kuljettavaksi niin kävellen, juosten ja suurimmaksi osaksi myös maastopyörällä. Maastopyörällä ajettaessa haastavin pätkä on varmasti nousu Riuhdankalliolle ja saattaakin joutua nostamaan pyörän olalle.