Kesän parhaat uimapaikat

Kurikasta löytyy monta kivaa uimapaikkaa: useita uimarantoja ja kolme maauimalaa. Uimapaikkojen läheisyydestä löytyy myös kivaa oheistekemistä. Poimi tästä jutusta omat suosikkisi hellepäivien varalle!


Uimarannat

Pitkämön uimaranta sijaitsee muutaman kilometrin päässä Kurikan keskustasta. Hiekkapohjainen ja matala ranta sopii hyvin lapsiperheille, ja isolta laiturilta pääsee hyppimään. Rannan yhteydestä löytyy myös kolme beach volley -kenttää sekä frisbeegolfrata. Uimareiden käytössä on myös sisävessa ja pukuhuoneet.

Rannan läheisyydestä löytyy leirintäalue ravintolapalveluineen sekä upeat Pitkämön jokikanjonit. Leirintäalueelta voi vuokrata SUP-lautoja, soutuveneitä, polkupyöriä sekä mönkijöitä.

Säläisjärven uimaranta löytyy Jurvasta, kolmen kilometrin päässä keskustasta. Hiekkapohjaisen rannan lisäksi alueelta löytyy beach volley -kenttä, frisbeegolfrata, kuntopolku sekä Camping Jurva leirintäalue ravintola- ja majoituspalveluineen. Alueella on myös grillikatos ja kaksi leikkikenttää.

Säläisjärvi tunnetaan erityisen hyvänä kalastuskeitaana.

Säläisjärveltä löytyy hyvän uimarannan lisäksi vaikka mitä muuta tekemistä.

Lamminjärven uimarannan löydät Jalasjärven keskustasta. Alueelta löytyy hiekkapohjaisen rannan ja laiturin lisäksi myös beach volley -kenttä, pesäpallokenttä, lasten liikennepuisto ja skeittiparkki! Uimareita palvelevat Jalasjärven keskustan monipuoliset palvelut.

Lamminjärven uimaranta sijaitsee Jalasjärven keskustassa kolmostien lähellä, joten uimassa piipahtaminen on helppoa.

Meijerin uimaranta löytyy Kurikan keskustasta. Hiekkapohjaisen rannan syvyys on noin 2 metriä. Lammen ylitse pääsee isoa laituria pitkin.

Meijerinlampi, nainen uimassa uimarannalla
Meijerinlammella on myös jättisuuri laituri.

Saarijärven uimaranta sijaitsee kolmostien varrella Jalasjärven ja Parkanon välissä. Matalan hiekkarannan vieressä sijaitsee myös kahvila-ravintola. Saarijärvellä voit myös kalastaa!

Hirvijärven uimarannan osoite on Marttilantie 224.

Korvajärven uimaranta löytyy Jalasjärveltä 8 kilometrin päässä keskustasta.


Maauimalat

Jurvasta löytyy jopa kolme maauimalaa!

Närvijoen maauimalan löydät 15 kilometrin päässä Jurvan keskustasta. Vapaa-ajan alueelta löytyy maauimala, savusauna, puusauna, grillikioski, majoituspaikkoja, kylätupa, leikkikenttä, hiekkalentopallokenttä, grillikota sekä katettu tanssilava / olosali.

Närvijoen maauimalalta löytyy muun muassa kesäkioski, sauna ja beach volley -kenttä.

Sarvijoen maauimala sijaitsee noin 19 kilometrin päässä Jurvan keskustasta ja vain puolen tunnin päässä Vaasasta. Maauimalan yhteydessä on suihkumahdollisuus, leikkikenttä sekä lentopallo- ja tenniskentät. Alueella on pukuhuoneet ja vessa.

Sarvijoen maauimala sijaitsee vain puolen tunnin päässä Vaasasta.

Niemenkylän maauimala sijaitsee noin 8 kilometrin päässä Jurvasta Vaasan suuntaan mentäessä. Maauimalan yhteydessä on suihkumahdollisuus ja leikkikenttä.

Niemenkylän maauimalan pohjaa koristavat hienot delfiinit.

Kaikki uimarannat ja maauimalat