Kulttuurikierros Kurikassa

Kurikasta löytyy tarjottavaa kulttuurin nälkään. Poimi tästä jutusta parhaat vinkit ja tule viettämään kulturelli kesä Kurikassa!

Tilaa taiteelle

Art House Jurva on taiteelle omistettu näyttelytila, jossa pidetään lisäksi taidekursseja. Tämä entinen huonekalutehdas Jurvan keskustan kupeessa on myös taiteen työtila, jossa tuodaan esiin taiteilijoita ja heidän taidettaan vaihtuvin näyttelyin. Tilassa on myös Kaj Lindgårdin ja Mikki Paajasen pysyväisnäyttelyt.

Näyttely on auki pe-su klo 12-17. Pääsymaksu 5 €.

Tutustu Art House Jurvaan

Historian huminaa Panttilassa

Nenättömänluoman rannalla on Kurikan Lakkitehtaan ainutlaatuinen alue, jossa vuonna 1928 rakennettu vanha tehdas ja arkkitehti Aarne Ervin vuonna 1938 suunnittelema tehdasrakennus muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.

Historiallisessa tehdaskiinteistössä Kurikan Panttilassa toimii panimoravintola, jossa voi nauttia oman panimon tuotteita ja herkullista pizzaa.

Tutustu Lakkitehtaan tarinaan somekanavilla, joissa kerrotaan kuvin ja muistoin paikan historiasta ja tulevista suunnitelmista.

Lakkitehtaan osoitetiedot ja suositut somekanavat löydät täältä

Patsastelua!

Taiteesta voi nauttia Kurikan keskustan alueella myös kävellen. Patsaat, nähtävyydet ja muistomerkit ovat osa Kurikkaa. Tutustu Rakkauden siltaan ja ihastele samalla upeaa urheilupuistoa, koe hiihtäjälegenda Juha Miedon patsas torin kupeessa ja näe Risto Veturi Wanhan Aseman yhteydessä.

Patsaat, muistomerkit ja muut nähtävyydet löydät täältä

Mieto
Hevoset

Mystinen Pirunpesä

Pirunpesä on Jalasjärven Ylivallin kylässä, Isovuoren kallioisessa maastossa sijaitseva kiehtova ja arvoituksellinen pyöreä aukko – hiidenkirnu vai jotain aivan muuta? Sen halkaisija on 14 metriä ja syvyyttä kuopalla on 23 metriä.

Alueella sijaitsee kesäkahvio, näkötorni, Kollinluola, Paimenpojan mänty ja upea luonto. Lisäksi alueella on viihdetaiteilija Pertti ”Spede” Pasasen muistopatsas, joka on pystytetty vuonna 2005. Speden panostuksella oli suuri merkitys Pirunpesän tyhjentämisessä ja täten alueen nousemisessa matkailukohteeksi. Patsaan on tehnyt kuvanveistäjä Heikki Räsänen.

Lisätiedot Pirunpesästä löydät täältä.

Pirunpesä

Museokierros

Kurikassa pääsee tutustumaan viiteen monipuoliseen museoon. Kurikan, Jurvan ja Jalasjärven museot tarjoavat perinteisen museokokemuksen paikallishistoriasta. Teemallista museokokemusta tarjoavat puolestaan Jurvan puuseppämuseo ja Jyllinkosken sähkölaitosmuseo, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa. Jyllinkosken alueella pääsee nauttimaan myös luontopoluista.

Kaikki Kurikan museot löytyvät täältä.

Jalasjärven museo

Kulttuuria yli kuntarajojen

Jos kaipaat laajemmin lakeuksien kulttuuria, tutustu Etelä-Pohjanmaan kulttuurikarttaan. Kattavaan verkkopohjaiseen palveluun on koottu Etelä-Pohjanmaan kulttuurin helmet kulttuurikartalle.

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurikarttaan pääset täältä.