Kesäpuput ja -lampaat ilahduttavat Kurikan keskustassa

Viime vuoden tapaan myös tulevana kesänä on Kurikan keskustaan tulossa kesäpupuja ja kesälampaita. Pörröiset kesävieraat ilahduttavat asukkaita ja kaikkia Kurikassa vierailevia keskiviikosta 8.6.2022 lähtien aina elokuun alkuun saakka. Puput ja lampaat viettävät kesää puistoalueella, joka sijaitsee Wanhan Aseman ja K-Supermarketin välissä. Puistoalueen löytää verkon karttapalveluista laittamalla osoitteeksi Laurintie 24, Kurikka. Jos mahdollista, autojen parkkipaikaksi suositellaan kesäeläinvierailujen ajalle esimerkiksi Kurikan toria (Asematie 8), jossa on tilava pysäköintialue.

Sekä lampaiden että pupujen hoidosta ja huolenpidosta vastaavat kesätyöntekijät, jotka tulevat Kurikan 4H-yhdistyksen kautta.

”Eläinten hoitajat huolehtivat pupujen ja lampaiden ruokkimisesta”, muistuttaa maaseutuasiamies Pirjo Tammela Kurikan kaupungilta. ”Eläinten vatsat voivat tulla kipeäksi ylimääräisestä ruuasta, joten niiden omatoiminen ruokkiminen on kielletty.”

Milloin pupuja ja lampaita pääsee katsomaan?

Keskiviikosta 8.6.2022 alkaen pupuja ja lampaita pääsee katsomaan omatoimisesti aidan takaa päiväsaikaan. Lisäksi 4H-nuoret ovat paikalla tiettyinä kellonaikoina, jolloin on esimerkiksi mahdollista päästä silittämään pupuja aitauksen sisällä. 4H-nuoret ovat lampaiden lähistöllä arkisin (ma-pe) klo 17–18 ja pupujen luona klo 18–19. Viikonloppuisin (la-su) eläinten hoitajat ovat paikalla lammasaitauksen luona klo 15–16 ja pupujen luona klo 16–17.  Huom! Säävaraus! Juhannusviikonloppuna (pe, la, su) hoitajat eivät ole tavattavissa, mutta puput ja lampaat löytyvät paikan päältä normaaliin tapaan. Öiksi puput viedään aina nukkumaan sisätiloihin, ja myös lampaat kaipaavat illalla ja yöllä rauhallista lepoaikaa.

”Eläimiä hoitavilta 4H-nuorilta voi kysyä lisätietoja pupuista ja lampaista ja niiden hoidosta” rohkaisee maaseutuasiamies Pirjo Tammela Kurikan kaupungilta. ”Heillä on kuitenkin myös eläinten hoitoon liittyviä tehtäviä, joten aivan joka hetki he eivät valitettavasti ole paikalla.”

Kirsti
Kasper
Lampaat vasemmalta oikealle: Lumikki-Söpösilmä, Timanttipumpuli, Kermakerttu, Mutrumansikka ja Sateenkaarisalama

Mitkä niiden nimet ovat?

Pupuja on tänä kesänä tulossa kaksi, ja ne molemmat ovat kääpiöluppakorvakaneja. Väriltään vaaleampi Kasper-poika on syntynyt joulukuussa 2021 ja toffeenvärinen Kirsti-poika on puolestaan syntynyt heinäkuussa 2021. Kirstin ja Kasperin omistavat sisarukset Iina ja Riku Säntti Kurikasta.

Lampaat ovat tulossa Matti Viitalan tilalta Ilmajoen Pojanluomalta, ja niitä tulee noin viiden lampaan lauma. Lampaiden nimet ovat Lumikki-Söpösilmä, Timanttipumpuli, Kermakerttu, Mutrumansikka ja Sateenkaarisalama. Lampaat ovat nimenneet Neilikat-ryhmä Kunnannupun päiväkodista Jurvasta.

Lisätietoja tarvittaessa:

Maaseutuasiamies Pirjo Tammela, Kurikan kaupunki, p. 0500 234 441

Kurikan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Tarja Tastula, p. 040 517 5017, tai 050 523 5938