Syystekemistä Kurikassa

Vapaa aamu, päivä tai ilta, mihin sitä suuntaisi? Sadesääkään ei haittaa, sillä Kurikasta löytyy mahdollisuudet monenlaiseen tekemiseen myös sisätiloissa. Tästä listasta poimit vinkit yhdessäoloon niin perheen, kumppanin kuin ystävien kanssa!


Museot

Jalasjärven museo

Jalasjärven museolta löytyy monenlaista katseltavaa. Alueella on Vanha kyläkauppa, savusauna, torppa sekä kuvanveistäjä Elias Ilkan (1889 – 1968) kotitalo. Vanhin rakennus on 1600-luvulta peräisin oleva lempääläisten kala-aitta.

Kurikan museo ja kotiseututalo

Kurikan museossa pääsee tutustumaan elämään kivikaudelta 1800-luvulle asti. Museolla pääsee myös katsomaan vuonna 1672 rakennettua saarnahuonetta sekä tutustumaan kurikkalaisen yrittäjyyden juuriin.

Jurva: museo ja puuseppämuseo

Jurvassa sijaitsee kaksi museota, Jurvan museo ja Jurvan puuseppämuseo. Museossa pääsee tutustumaan talonpoikaisesineistöön sekä –rakennuksiin, valokuviin ja rahakokoelmiin. Puuseppämuseossa taas on esillä jurvalaiseen käsityö- ja puuseppäperinteeseen liittyvää esineistöä.

Jyllinkosken Sähköpuisto

Jyllinkosken Sähköpuisto on ainutlaatuinen museo huikeissa maisemissa Jyllinkosken kanjonissa. Museon paikalla on toiminut ennen Jyllinkosken voimalaitos, joka on ollut toiminnassa 1913 – 1970.


Ulkoaktiviteetteja

Skeittiparkit ja pump track -radat

Skeittiparkit ja pump track -radat ovat Kurikan ylpeys. Ne on suunniteltu nuorten harrastajien toiveiden pohjalta. Temppuilu onnistuu esimerkiksi polkupyörällä, potkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla tai skuuttilaudalla. Sekaan mahtuvat niin alan ammattilaiset kuin pienet potkupyöräilijätkin, ja puistoihin kokoontuukin päivittäin lapsia ja nuoria kaikista ikäluokista niin Kurikasta kuin lähikunnistakin.

Jurvan skeittiparkin yhteydestä löytyy myös upouusi kiipeilypuisto.

Kaikki kolme skeittiparkkia löydät täältä.

Kurikan skeittiparkki
Kurikan skeittiparkki

Geokätköily

Geokätköily on helppoa ja hauskaa, eikä kätköjen etsintäänkään tarvita paljoa – vain säähän sopiva vaatetus ja Geocaching-sovellus! Geokätköily on koko perheelle sopiva ilmainen ulkoiluharrastus. Sovellus paikantaa etsijän ja näyttää saatavilla olevat kätköt opastaen myös perille. Lopullinen etsintä jää kuitenkin etsijälle, sillä geokätköt ovat piilotettuja. Pelkästään Kurikan alueelta löytyy yhteensä yli sata kätköä.

Retkeily

Kurikan alueelta löytyy monia eripituisia ja –maastoisia retkeilypaikkoja, laavuja ja kotia sekä näköalatorneja ja -paikkoja. Retkeiltävän matkan ei tarvitse olla pitkä ollakseen muistamisen arvoinen. Tärkeintä on yhdessä olo ja luonnosta nauttiminen!

Retkivinkkejä:


Tekemistä sisätiloissa

Kun sadesää pääsee yllättämään, tekemistä löytyy myös muun muassa kuntosalin, uinnin, keilauksen, golfin, minigolfin, jousiammunnan ja biljardin parista. Rauhallisempaa tekemistä etsiessä voi suunnata vaikkapa kirjastoon.

Ulos syömään

Kurikan alueelta löytyy monia ravintoloita lounasravintoloista pikaruokaravintoloihin sekä kahviloihin. Näin poikkeusaikana on tärkeää muistaa pienyrittäjiä, joiden palveluntarjontaa voi tukea järjestämällä vaikka lounastreffit ystäväporukan kanssa.