Omatoimisen liikunnan mahdollisuuksia matkailijalle talvella

Oletko vierailemassa Kurikassa ja kaipaat ideoita hieman aktiivisempaan matkustuspäivään? Kurikka tunnetaan monipuolisista liikuntamahdollisuuksista, joista riittää iloa matkailijoillekin. Tässä kahdeksan ideaa, miten liität liikunnan helposti matkailuun Kurikan alueella!

Omia välineitäkään ei tarvitse – Kurikan kirjastoilta voit lainata kirjastokortilla liikuntavälineitä vuokralle ympäri vuoden 1-2 viikoksi kerrallaan. Kirjastolta löydät lainattavaksi muun muassa eri kokoisia suksisettejä ja lumikenkiä. Vauhdikkaampaan menoon voi vuokrata jääkiekkomailoja, rauhallisempaan etenemiseen kävelysauvoja. Lisäksi monenlaiset sisäkuntoiluvälineet toimivat ympäri vuoden säässä kuin säässä!

Tutustu lainattaviin välineisiin täällä.


1. Hiihtoladut

Ympäri Kurikkaa löytyy eripituisia ja -maastoisia latuja. Päivätyöläisenkään ei tarvitse odottaa päivien pitenemistä ja valon lisääntymistä ehtiäkseen töiden jälkeen hiihtämään, sillä valaistujakin latuja löytyy!

Tutustu lisää Kurikan hiihtolatuihin:


2. Jää- ja luisteluradat

Kurikassa on talvisin erinomaiset luistelupuitteet. Talvella pääset luistelemaan matkaluistelua urheilupuistossa, ja huonomman kelin sattuessa Kurikan jäähallissa. Jäädytettyjä ulkokenttiä löytyy talvisin ympäri Kurikkaa!

Jos yllä oleva video luisteluradalta ei näy, voit katsoa sen täältä.


3. Laskettelu, hiihto ja pulkkamäki Kiuaskalliolla

Kiuaskallio tarjoaa monipuoliset harrastus- ja kuntoilumahdollisuudet kaikenikäisille. Alueelta löytyy valaistujen latujen ja laskettelurinteen lisäksi muun muassa ampumahiihtorata.

Kiuaskalliolta saa myös vuokrattua lasketteluvälineet, ja pienempien kanssa aika kuluu myös pulkkamäessä.


4. Jurvan ampumahiihtostadion

Kiuaskallion lisäksi Kurikan alueelta löytyy myös toinen ampumahiihtostadion, joka sijaitsee Jurvassa.


5. Kuntosalit

Kurikassa sijaitsee kaksi kuntosalia: Monnari ja Kroppani. Monnarilta löytyy kuntosalin lisäksi muun muassa iso ja pieni liikuntasali, jousiammunta- ja pituushyppypaikka sekä heittoseinä.

Kroppani Kuntokeskus tarjoaa harjoittelun välineet vasta-alkajasta jo pidempään treenanneelle. Vaihtoehtona kuntosalille tarjonnasta löytyy myös toiminnallinen harjoittelu, jolla voit haastaa itsesi monipuolisesti ja saada yhdellä suorituksella hyvin kokonaisvaltaisen treenin. Toiminnallisen harjoittelun lisäksi Kroppanilta löytyy monipuolisesti muutakin ohjattua liikuntaa. Kroppanin verkkokaupasta voi ostaa käyntejä joka päivä.


6. Tennishalli

Kurikasta löytyy yhden kentän tennishalli, jossa kentän pinnoitteena on velourmatto joka on miellyttävän pehmeä jaloille ja antaa pallolle massakentän omaisen hitaan pompun. Tennishallin vieressä on myös kaksi Kurikka Tennis-Club ry:n ylläpitämää massakenttää kesäkäyttöön.

Katso lisää ja tutustu Kurikan Tennishalliin täällä.


7. Lumikenkäily

Lähde kokeilemaan lumikenkäilyä! Lumikenkiä voi lainata kirjastokortilla kaikilta kirjastoiltamme.