Kurikan kirjastoista hupia ja hyötyä myös matkailijalle

Kurikan kirjastoissa on jo muutaman vuoden ajan ollut perinteisen kirjastoaineiston rinnalla monenlaista muutakin lainattavaa, mikä on ollut monelle matkailijallekin iloinen yllätys. Lainaus tapahtuu samalla tavalla kuin vaikka kirjan tai elokuvankin lainaus: kirjastokortilla. Kurikan kirjastot kuuluvat Eepos-kirjastokimppaan, johon kuuluu 22 kuntaa Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueelta, joten kirjastokortti meiltä lainaamiseen saattaa jo olla olemassa valmiiksikin. Kirjastokortin tekeminen on nopea prosessi eikä kirjastokortin saadakseen tarvitse olla paikkakuntalainen.

Liikuntavälineitä löytyy moneen lähtöön. Kesäaikaan eniten suosiota ovat saavuttaneet temppupotkulaudat ja pump track –polkupyörät sekä frisbeegolf-kiekot. Myös pihapelit, kuten mölkky, ovat kesäaikaan suosiossa. Talvella suosituimpia liikuntavälineitä ovat lumikengät, mutta myös suksipaketit ovat kysyttyjä säiden ollessa lajille suosiollisia. Näiden lisäksi löytyy erilaisia mailoja, jumppavälineitä ja kahvakuulia sekä käsipainoja, joten hien saa taatusti pintaan niin halutessaan.

Lainattavien esineiden joukosta löytyy myös pari erikoisempaakin laitetta, nimittäin metallinpaljastin ja pizzauuni. Ne ovat todella suosittuja ja sesonkiaikaan kiertävätkin lähes koko ajan lainalla. Metallinpaljastimen kanssa on hauska lähteä kokemaan tuttujakin maisemia ihan uudella tavalla, sillä sitä ei koskaan tiedä, jos laite piippaakin mielenkiintoisen löydön merkiksi. Pizzauunin parissa pääsee testaamaan erilaista valmistustapaa, sillä uunin hehkussa kädet saavat käydä vikkelään, että pizza ei ehdi palamaan. Uuni toimii kaasulla, joten kaasupullo tarvitaan itseltä.

Jos sattuu sadekelejä tai muuten vain kaipaa rauhallisempaa aktiviteettia, niin kirjastoista löytyy myös kattava valikoima lautapelejä. Niiden avulla on mahdollisuus rakentaa pakopeli mihin tahansa tilaan, viritellä hauska peli-ilta isommallakin porukalla tai vaikka ratkoa mysteerejä ihan itsekseen. Lautapelien lisäksi lainattavaksi löytyy konsolipelejä sekä Nintendo Switch –pelikonsoli, jota pystyy käyttää myös ilman erillistä näyttöpäätettä.

Kurikan kirjastosta löytyy myös paljon lautapelejä iltojen iloksi!

Kaiken tämän lisäksi kirjastosta löytyy niin kirjoja, leffoja ja lehtiä kuin musiikkiakin. Aineisto kulkee kirjastojen välillä sujuvasti kirjastoauto Saiman kyydissä, joten parin päivän odotusajalla voi saada käyttöönsä sellaistakin, mitä ei välttämättä ole heti paikalla. Kirjastoissa voi myös käydä asioimassa tietokoneella, pelailla pelitietokoneilla tai –konsoleilla, tai viettää aikaa vaikka lehtiä lukien. E-aineistot tuovat ulottuville lehtiä ympäri maata, mutta paperilehtiäkin löytyy kattavasti laidasta laitaan. E-aineistoja on suurelta osin mahdollista käyttää myös etänä kirjastokortilla. Ympäri vuoden järjestettävät tapahtumat tuovat oman lisänsä kirjastojen palveluntarjontaan.

PÄÄKIRJASTO
Seurapuistikko 2
KURIKKA

JALASJÄRVEN KIRJASTO
Keskustie 24
JALASJÄRVI

JURVAN KIRJASTO
Koulutie 3
JURVA

Tutustu tarkemmin Kurikan kirjastoihin osoitteessa www.kurikankirjastot.fi