Latukartta (Jalasjärvi)

Jalasjärven alueella ylläpidetään talvisin monipuolista latuverkostoa, josta löytyy vaihtoehtoja lapsiperheille, retkihiihtäjille kuin aktiiviurheilijoillekin.

Jokipii – Koulukeskus – Kärjenmäki – Keskikylä – Ilvesjoki -latureitistö kulkee Jokipiin Ponsikylän kodalta aina Ilvesjoen koululle saakka. Yli 30 km reitistö on pääosin hiihdettävissä vain perinteisellä tyylillä. Kärjenmäen ympäristössä on myös mahdollista hiihtää vapaalla hiihtotyylillä. Reitti on pituudeltaan noin 10km. Alue sopii myös hyvin lapsiperheille, sillä alueella voi valita myös lyhyempiä reittejä. Lisäksi Kärjenmäen kodan pihasta löytyy pulkkamäki, joka sopii myös perheen pienimmille.

Jokipii – Koulukeskus – Kärjenmäki – Keskikylä – Ilvesjoki -latureitistön varrella on monipuolisesti korkeuseroja mutta myös tasaisia etappeja. Reitin varrelta löytyy neljä kotaa, Ponsikylän kota, Kärjenmäen kota, Riistan kota ja Isovuoren kota.  Koskuen pururadalta on myös mahdollista liittyä latureitistöön. Reitti kulkee Koskuen lähtöpisteeltä Isovuoren kodalle, josta on mahdollista jatkaa matkaa joko Ilvesjoen koululle tai Riistan kodan suuntaan.

Kiuaskallio – Jalasjärven keskusta -latureitistö kulkee Kiuaskallion kuntoradalta Puskanmäen asuinalueen läpi Ilkankallion asuinalueelle. Reitti on pituudeltaan noin 5km ja se sopii myös lapsiperheille varsinkin, jos lähtöpaikaksi ottaa Tiilimurskantien Ilkankalliolla. Hiihtotyyliksi voi valita perinteisen tai vapaan.

Hirvijärvi – Taivalmaa -latureitistö kulkee Hirvijärven koululta Taivaltuvalle.  Reitistöltä löytyy useita vaihtoehtoja kilometristä yli 3okm. Taivaltuvalta lähtee Valkoisenkallion latureitistö, jonka varrelta löytyy China Beach -laavu. Reitistö on pituudeltaan n. 12km ja se on hiihdettävissä perinteisellä hiihtotyylillä.

Luopajärven kuntorata sijaitsee Luopajärven Nuorisoseurantalo Pohjolan vieressä. Alueelta löytyy 5km latuverkosto, jossa voi hiihtää perinteisellä tai vapaalla hiihtotyylillä.

Latutilanteen voit tarkastaa alla olevasta linkistä:

Latutilanne