Tekemistä kevääseen koko perheelle

Kurikasta löytyy paljon puuhaa kesää odotellessa. Poimi tästä jutusta parhaat vinkit!

Geokätköily

Geokätköily on helppoa ja hauskaa, eikä kätköjen etsintäänkään tarvita paljoa – vain säähän sopiva vaatetus ja Geocaching-sovellus! Nimestään huolimatta sovellus on suomenkielinen, mikä helpottaa kaikkien osallistumista kätköilyn pariin. Geokätköily on koko perheelle sopiva ilmainen ulkoiluharrastus. Sovellus paikantaa etsijän ja näyttää saatavilla olevat kätköt opastaen myös perille. Lopullinen etsintä jää kuitenkin etsijälle, sillä geokätköt ovat piilotettuja. Pelkästään Kurikan alueelta löytyy yhteensä yli sata kätköä.

Geokätköjen sijaintitiedot eli koordinaatit sekä kuvaukset näkyvät rekisteröityneille harrastajille maailmanlaajuisen yhteisön sivulta (geocaching.com). Suomalainen käyttäjä voi rekisteröityä myös suomalaiselle sivustolle (geocache.fi), joka hakee tietonsa kansainväliseltä sivulta. Rekisteröityminen on maksutonta. Geokätköilyn aloittamiseen riittävät siis verkkoyhteys ja gps-paikannukseen soveltuva laite tai älypuhelin. Geokätköjä voi etsiä myös pelkän kartan avulla.

Lähde: Luontoon.fi

Vauhdikasta menoa skeittiparkeilla ja pump track -radoilla

Lumien sulettua skeittiparkit ja pump track -radat ovat Kurikan ylpeys. Ne on suunniteltu nuorten harrastajien toiveiden pohjalta. Temppuilu onnistuu esimerkiksi polkupyörällä, potkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla tai skuuttilaudalla. Sekaan mahtuvat niin alan ammattilaiset kuin pienet potkupyöräilijätkin, ja puistoihin kokoontuukin päivittäin lapsia ja nuoria kaikista ikäluokista niin Kurikasta kuin lähikunnistakin.

Jurvan skeittiparkin yhteydestä löytyy myös kiipeilypuisto.

Kaikki kolme skeittiparkkia löydät täältä.

Monenlaista tekemistä leikkipuistoissa

Kurikassa leikkipuistoissa on varaa valita: virallisia leikkipuistoja on yhteensä lähes 50!

Löydä leikkipuistot kartalla tästä.

Linnapuisto sijaitsee Kurikan kirkon kupeessa.
Jalasjärven leikkipuistossa on Muumi-teema.

Vuokraa tai lainaa välineet kätevästi!

Kurikan kirjastolta voit lainata kirjastokortilla liikuntavälineitä vuokralle ympäri vuoden 1-2 viikoksi kerrallaan. Keväästä lähtien eniten suosiota saavuttaa temppupotkulaudat ja pump track –polkupyörät sekä frisbeegolf-kiekot. Myös pihapelit, kuten mölkky, ovat kesäajan lähestyessä suosiossa. Lisäksi monenmoiset sisäkuntoiluvälineet toimivat ympäri vuoden säässä kuin säässä!

Lue lisää: Kurikan kirjastoista hupia ja hyötyä myös matkailijalle