Makua, menoa ja maaseutua monipuolisilla markkinoilla!

Pohjalaiset ovat tunnetusti innokkaita tapahtumien järjestäjiä, ja ympäri Kurikkaa päästäänkiin vuosittain nauttimaan monipuolisista markkinoista.


Kesän kääntyessä syksyyn Jalasjärven Keskikylän valtaa suuren suosioon noussut Lasten maatalousnäyttely.

Myyjät esittelevät ja edustavat maaseutua, maataloutta, perinnetaitoja tai harrastuksia lapsille. Monipuolisessa ohjelmassa on muun muassa talutusratsastusta, lemmikki- ja maatilan eläimiä, Zetor-ajelua, konekenttä, pikkutraktorit, kasvomaalausta ja perinnetyönäytöksiä.

Missä? Jalasjärvi, Keskikylän Harjula
Milloin? 16.9.2023
Mitä luvassa? Koko perheen maaseututapahtuma

Aukusti-markkinat edustavat perinteisiä kesämarkkinoita. Kuva: Jalasjärven Yrittäjät / Kirsi Kuusisto
Etelän markkinat aloittavat Kurikan markkinakauden.
Kurikan markkinat ovat yksi maakunnan suurimmista ja suosituimmista markkinatapahtumista.

MENNEET MARKKINAT

Etelän markkinat aloittavat markkinakauden. Koskuen kylätalolla järjestettävät ”Etelän markkinat” järjestetään kolmen kylän ja kylien yhteisen koulun yhteistyönä.

Missä? Koskuen kylätalo, Tampereentie 1651, Jalasjärven Koskue
Milloin? 6.5.2023
Mitä luvassa? Kolmen kylän yhteiset kevätmarkkinat


Jurvan markkinat järjestetään perinteisesti kesä-heinäkuun vaihteessa. Perinteisten kesämarkkinoiden järjestelyvastuussa on Jurvan Yrittäjät ry. Jurvan keskustasta löytyy viikonlopun aikana ostettavaa aina tuoreista mansikoista upeisiin kädentöihin!

Missä? Jurvan keskusta
Milloin? 1.–2.7.2023
Mitä luvassa? Perinteiset kesämarkkinat


Jalasjärvellä markkinahulinasta saa nauttia päivän verran. Jalasjärven Yrittäjät järjestävät perinteiset Aukusti-markkinat samaan aikaan Aukusti-festivaalin ja Murtoharjun Rallicrossin kansallisen kilpailun kanssa.

Missä? Jalasjärven keskusta, Possukoulun yläpiha
Milloin? 12.8.2023
Mitä luvassa? Perinteiset elomarkkinat


Elokuun puolivälin jälkeen Kurikan tori-alueen valtaa Kurikan markkinat, jotka on maakunnan suurimpia ja suosituimpia. Monipuolinen myyjäkattaus levittäytyy Kurikan torin lisäksi ympäröiville tiealueille. Ohjelmassa on perinteisesti laskuvarjohyppyjä, markkinajuoksu ja markkinalavaohjelmaa. Samaan aikaan järjestetään myös Rytmiraide-festivaali. Markkinoiden järjestäjinä toimivat Kurikan Ryhti ja Visa.

Missä? Kurikan keskusta
Milloin? 18. –19.8.2023
Mitä luvassa? Perinteiset elomarkkinat


Vilkkaan elokuun kruunaa Jokipiin maalaismarkkinat. Kyläpuistoon kohoaa maalaistori ja kirppis- ja rompemyyjät löytävät paikkansa nurmialueelta. Maalaismarkkinoiden järjestelyistä vastaavat Jokipii-Ahon Kyläyhdistys ry & Jokipiin Nuorisoseura ry. Aktiiviseen toimintaan kannattaa tutustua, sillä Jokipii-Ahonkylä valittiin vuoden 2022 eteläpohjalaiseksi kyläksi!

Missä? Jalasjärvi, Jokipiin kylä
Milloin? 26.8.2023
Mitä luvassa? Maalaistori, rompetori, wanhanajan työkoneita ja –työnäytöksiä, pelimannimusiikkia ja kotieläimiä.